Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Είσοδος Χρήστη

Στέφανος Παλλαντζάς

Οργανωτική Επιτροπή

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Πρόεδρος ΔΣ, ΕΙΠΑΚ

Στέφανος Παλλαντζάς
Στέφανος Παλλαντζάς

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου ειδικεύτηκε στον χρονικό και οικονομικό προγραμματισμό μεγάλων έργων. Για είκοσι σχεδόν χρόνια ασχολήθηκε με το project management και την τεχνική υποστήριξη με εξοπλισμούς και υλικά μεγάλων έργων, όπως η Αττική Οδός, η Εγνατία Οδός, ο ΠΑΘΕ, έργα αποχετεύσεων και διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων πολλών ελληνικών πόλεων, ενώ παράλληλα κατασκεύαζε σπίτια σε περιορισμένη κλίμακα και μόνο για φίλους, προσπαθώντας πάντοτε να εφαρμόσει τεχνολογίες και λογικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Το 2009 κλήθηκε από τεχνική εταιρεία στην Αθήνα να υποστηρίξει ως project manager την κατασκευή μιας κατοικίας, η οποία θα έπρεπε να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια. Εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με επιτυχία το πρότυπο Passive House σε κτίριο μονοκατοικίας στην Πεντέλη.

Τον Μάρτιο του 2013 ίδρυσε μαζί με άλλους μηχανικούς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (www.eipak.org), το οποίο σήμερα αποτελεί επίσημο εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων στην Ελλάδα και την Κύπρο, αριθμεί πάνω από 150 μέλη, διεξάγει σεμινάρια πιστοποίησης σχεδιαστών και τεχνικών παθητικών κτιρίων και συμμετέχει σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Μαζί με την ομάδα Passivistas (www.passivistas.com), έχει ολοκληρώσει το πρώτο πιστοποιημένο παθητικό κτίριο από ανακαίνιση στην Αθήνα, ένα κτίριο ανοιχτό σε επισκέψεις σε κάθε ενδιαφερόμενο, που αποτελεί πλέον και την έδρα του ΕΙΠΑΚ.

Σήμερα υλοποιεί ή επιβλέπει νέα έργα σύμφωνα με το πρότυπο Passive House σε διάφορες Πόλεις της Ελλάδας, από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ υποστηρίζει τεχνικά και συναφή έργα στην Τουρκία.

Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις για το Παθητικό Κτίριο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία και Τουρκία, ενώ είναι εισηγητής στα Passive House Basics και Certified PH Designer Σεμινάρια που γίνονται σε όλη την Ελλάδα και την Τουρκία. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικού Κτιρίου (iPHA) από την ημέρα της ίδρυσής της, μέλος του Affiliates Council και της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της iPHA από το 2013, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου παθητικών κτιρίων από το 2015. Το 2016, στο ιωβηλαίο 20o Παγκόσμιο Συνέδριο που έγινε στο Darmstadt της Γερμανίας, παρουσίασε για πρώτη φορά σε τέτοιο θεσμό ελληνικό έργο.

Είναι πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικών κτιρίων από το Μάρτιο του 2014, πιστοποιημένος CPHD Trainer από τον Ιούνιο του 2013 και εξουσιοδοτημένος Πιστοποιητής Κτιρίων από τον Μάιο του 2016.

Ομιλητές

Keynote Speaker Eneritz Barreiro Sánchez Eneritz Barreiro Sánchez is currently Project and Market Manager at Tecnalia Research & Innovation, having coordinated different EU projects and taken part in several sustainable and energy efficient construction projects. Her professional experience is focused on energy efficient urban and building design since 2004, dealing with sustainable urban and low energy buildings design and retrofitting and integration of innovative and sustainable solutions.
Keynote Speaker Stefan Buettner Mr. Stefan M. Buettner is Head of International Affairs & Strategy at the Institute for Energy Efficiency in Production (EEP). He leads a global policy & industry benchmark, called ‘The Energy Efficiency Barometer of the Industry. He is a Vice-Chair of the Bureau of the United Nations Economic Commission for Europe (UNECE) Group of Experts on Energy Efficiency and member of the Energy Efficiency Financial Institutions Group (EEFIG). He is also a member of the International Steering Committee of the Energy Efficiency Global Forum (EE Global).
Keynote Speaker Jyri Nieminen Jyri Nieminen, Chief Sustainability Officer, Sweco Finland and his responsibility covers services for life-cycle consulting and energy efficient buildings and cities. He is currently coordinating European project MODER for refurbishment of city districts towards low carbon districts. He also coordinated the development of a 3700 km2 area towards carbon neutral district for 5 million people in North-East China.
Οργανωτική Επιτροπή Δρ. Γιώργος Αγερίδης Ο Δρ. Γιώργος Αγερίδης είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Είναι Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οργανωτική Επιτροπή Δρ. Βασίλης Αναλυτής Ο Βασίλης Αναλυτής ειδικεύεται στην παρακολούθηση και υποστήριξη για την επιτυχή υλοποίηση της διαχείρισης έργων, καθώς και στην ανάπτυξη στρατηγικών πολιτικών ανάπτυξης για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.
Οργανωτική Επιτροπή Άρης Γκορόγιας Ο Άρης Γκορόγιας, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, διαθέτει 10ετή επαγγελματική εμπειρία στα θέματα της χημικής βιομηχανίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και υγιεινής βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Είναι πιστοποιημένος Ενεργειακός Ελεγκτής Γ’ Τάξης και IRCA Certified Energy Auditor για Συστήματα Ενεργειακής Διαχείρισης.
Οργανωτική Επιτροπή Στέφανος Παλλαντζάς Ο Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, είναι Πρόεδρος ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου. Έχει ολοκληρώσει το πρώτο πιστοποιημένο παθητικό κτίριο από ανακαίνιση στην Αθήνα, ένα κτίριο ανοιχτό σε επισκέψεις σε κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικών κτιρίων, πιστοποιημένος CPHD Trainer και εξουσιοδοτημένος Πιστοποιητής Κτιρίων.
Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος Ο Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος εργάζεται στο ΚΑΠΕ και είναι Προϊστάμενος του Εργαστηρίου Ενεργειακών Μετρήσεων και συνεργάτης του Τμήματος Κτιρίων. Έχει 24 έτη εμπειρίας σε θέματα σχετικά με τη θερμική/ ενεργειακή απόδοση δομικών προϊόντων/ συστημάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα κοινοτικών ερευνητικών έργων. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ενέργεια και τις Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Γιάννης Δασύρας Ο κ. Δασύρας είναι Διευθυντής Αριστοποίησης (Process, Quality & Environment Manager) στο εργοστάσιο Μηλακίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, LafargeHolcim. Έχει στην ευθύνη του τους τομείς ανάλυσης, σχεδιασμού & βελτιστοποίησης προϊόντων, διεργασιών & συστημάτων αυτοματισμού, κατανάλωσης Θερμικής & Ηλεκτρικής Ενέργειας κ.λπ.
Παναγιώτης Καμπισιούλης O Παναγιώτης Καμπισιούλης είναι Head of Operations (ESC) στην εταιρεία WATT+VOLT A.E., όπου έχει την ευθύνη ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στις ενεργειακές υπηρεσίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό (ΙοΤ) των επιχειρήσεων.
Παναγιώτης Δ. Κτενίδης Ο κ. Κτενίδης είναι Διπλ. Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ και Ερευνητής – Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του Εργαστηρίου «Ήπιες Μορφές Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος» του Τμήματος Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του βραβευμένο το 2017 έργου, TILOS H2020 local storage smart grid-island.
Δρ. Δημήτριος Μεταξάς Ο Δρ. Δημήτριος Μεταξάς είναι προϊστάμενος στη Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης Πληροφορικής & Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Έδεσσας. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, στρατηγικού σχεδιασμού αστικού πρασίνου και καινοτομιών που βασίζονται στις φυσικές διεργασίες των οικοσυστημάτων ενώ συμμετέχει στις μελέτες και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων και δράσεων.
Παναγιώτης Μπραϊμιώτης Ο κ. Μπραϊμιώτης είναι Δρ. Χημικός Μηχανικός με ειδίκευση στη βιομηχανική χημεία και μέτοχος της εταιρείας SUSTCHEM Engineering A.E. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως μελετητής – τεχνικός σύμβουλος σε θέματα της βιομηχανίας όπως: σχεδιασμός βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αδειοδότηση και επίβλεψη λειτουργίας βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, εκπόνησης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.λπ.
Γιάννα Νίκου Η κα Νίκου είναι Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Τομέα Ενέργειας. Είναι Διπλ. Χημ. Μηχανικός ΕΜΠ, με ειδική εμπειρία στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος, καθώς και στον σχεδιασμό, στην παρακολούθηση και την υλοποίηση έργων στον τομέα της ενέργειας, που χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και άλλα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.
Άρης Παπαδόπουλος Ο Άρης Παπαδόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος και κατέχει τη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΖΕΒ ΑΕΕΥ, που είναι Εταιρεία Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCO), από τις πρώτες εταιρείες που ιδρύθηκαν σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο και εξειδικεύεται σε θέματα Ενεργειακών Ελέγχων κτιρίων και βιομηχανιών & ,Περιβαλλοντικής Πιστοποίησης.
Διονύσης Ποτουρίδης Ο Διονύσιος Ποτουρίδης κατέχει τη θέση του Business Developer για το EcoStruxure Power και τις Υπηρεσίες Energy & Sustainability στην Schneider Electric Ελλάδας & Κύπρου. Υπό την ευθύνη του βρίσκεται επίσης και η ανάπτυξη και υποστήριξη του επίσημου δικτύου συνεργατών EcoXpert Connected Power και Critical Power.
Παγώνα Ταντόγλου Η Παγώνα Ταντόγλου, Χημικός Μηχανικός ΑΠΘ, διατελεί από το 2012 επικεφαλής του τμήματος Περιβάλλοντος στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ στο παρελθόν ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων.
Νίκος Χατζηγεωργίου Ο Νίκος Χατζηγεωργίου είναι ειδικός συνεργάτης του Δήμου Μεταμόρφωσης με ειδίκευση στα τεχνικά και ενεργειακά θέματα. Έχει 10ετή εμπειρία στην διαχείριση έργων έχοντας υλοποιήσει ή συμμετάσχει με επιτυχία σε πολυσύνθετα τεχνικά και ενεργειακά έργα μεγάλης κλίμακας.
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
  • ΧΟΡΗΓΟI
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
ZEB
  • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Plant
Plant